Aky gramofon kupit a ako kvalitne ripovat platne?

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
perfecto

Re: Aky gramofon kupit a ako kvalitne ripovat platne?

Příspěvek od perfecto »

Tak a teraz sa priznam, ze uz som uplne mimo. Takze co vsetko budem potrebovat, ak chcem tento gramec a ripovat vinyli?
Grameac sa mi pozdava ten Reloop RP-7000
http://www.reloop.com/reloop-rp-7000

A teraz treba aj predzosilovac + zvukovu kartu + nejaky mixpult? Nerad by som kupoval mixpult, ked nehram. Nevyuzijem to. Cena za ten gramec je dobra + nejaka zvukovka do 150EUR by mohla stacit cez USB2, ci?
Otazkou je, ako sa zdeformuje zvuk, ked pojde cez USB zbernicu do ripovacieho softu. Potrebujem to z vinylu dostat do PC a previest do FLACu

jazzym

Příspěvek od jazzym »

normalne využiješ ten linkovy vystup reloop 7000 a strčiš ho cez kvalitny kabel do line in zvukovky , ostatne bude zavisiet od toho ako sa zhostiš ovladania programu a nahravania vobec. :lol:

perfecto

Příspěvek od perfecto »

Takze gramec som si vybral, idem do TECHNICSu. Potrebujem teraz nejaku dobru externu zvukovku s predzosilovacom. Alebo samotny predzosilovac + externu kartu. Musim zabezpecit uzemnenie + prevod zvuku. Vybornym riesenim bol TASCAM US 100, ktory sa uz nevyraba (udajne). Mate nejake typy, ako to prepojit? Vdaka.

erasermusic

Příspěvek od erasermusic »

Mám prepojené 2x SL-1200 MK2 s Traktor Audio 6 a max. spokojnosť. Je to síce DJská zvukovka, ale má to Phono vstup, má to svorky na uzemnenie. Stabilné ovládače a (na môj vkus) kvalitný zvuk.
Ak tak skús pozrieť Traktor Audio 4 a iné lacnejšie alternatívy. So šestkou mi to však funguje supr.

Odpovědět