Dobry den,
uvazujem, ze obmenim moje sucasne monitory za nejake nove. Vyuzitie: len ozvucenie PC, teda pocuvanie hudby a ku filmom - tj. niesom skladatel. V sucasnosti mam Adam A3X a Genelec 8020. Zvuk 8020tiek mi vyhovuje viac. Pozeram sa ale po niecom vacsom 5 az 7 palcov. Zadny bassreflex je skor nevyhoda (budu blizko steny).
Zatial mi padli do oka Genelec M30, Focal Alpha 65, Sonodyne SM 50AK a Sonodyne SM 100AK. Pocul tu niekto, vyssie menovane? Budem vdacny aj za iny tipy (limit cca 18 000 kc za par) a samozrejme za kazdu radu.
Dakujem.
Studiove monitory pre domaci posluch
Re: Studiove monitory pre domaci posluch
ja by som si na pocuvanie kupil dake normalne repraky .. nie monitory ..
Podstatně lepší než jmenované Sonodyne 100k nebo 50k budou Sonodyne SRP 400
Zalezi do akej kategorie zamieris. Vezmi si napriklad firmu Dynaudio. Ich pasivne Hi-Fi bedne s rovnakymi drivermi stoja viac, nez aktivne studiove monitory (myslim samozrejme seriu BM). Som si isty, ze tie monitory hraju lepsie, naviac su aktivne a este aj lacnejsie.Pytkin píše:ja by som si na pocuvanie kupil dake normalne repraky .. nie monitory ..
V 90% casu budu repro asi 70cm od usi, proste desktop ozvucenie, zbytok casu cca 2 metre. Vazne budu lepsie regalovky? pri takom blizkom posluchu? a relativne nizkej posluchovej hladine? ak ano tak aku kombinacia za spominanych 18 000 vybrat? ak zoberem zosik za cca 7000 tak na regalovky zostane 11 000 co je taky low end. Vazne sa takato kombinacia vyrovna napr spominanym Genelec M30 ?
Na normalne pocuvanie su normalne bedne, ako pise pytkin. samozrejme - v tejto triede cim drahsie, tim lepsie.
Monitory mozu mat vernejsi zvuk, ale su posluchacsky "nudne".
Argument setrenie priestoru a penazi je samozrejme silny.
Monitory mozu mat vernejsi zvuk, ale su posluchacsky "nudne".
Argument setrenie priestoru a penazi je samozrejme silny.
Sak ale ved principialne medzi regalovkami a monitormi nieje ziaden rozdiel. Reprak ako reprak. Akurat tie hifiky sa snazia hrat lubivejsie a monitory presnejsie. Podla mna ale pri monitoroch je viac dbane na kvalitu a ked si chce niekto z toho vyequalizovat Hi-fi zvuk, nic mu v tom nebrani.
Ja som neprisiel diskutovat, ci si kupit regalovky alebo monitory, toto by boli moje piate monitory. Ale ake monitory? Mne ten "nudny" zvuk vyhovuje.
Alebo ak mate regalovu alternativu plus zosik za 16 000, co prekona napr Dynaudio BM5 Mk2 a budu pocuvatelne z neceleho metru, sem s nou.
Alebo ak mate regalovu alternativu plus zosik za 16 000, co prekona napr Dynaudio BM5 Mk2 a budu pocuvatelne z neceleho metru, sem s nou.
Asi už naposledy na tomto fóru doporučuji JBL LSR305 , to že hrají naprosto fantasticky mi tady stejně nikdo nevěří 
Za tu hromadu let jsem měl už také stejnou hromadu monitorů. Ale 305tky jsou neskutečně výhodná koupě !! Nehledě na směšnou cenu.

Za tu hromadu let jsem měl už také stejnou hromadu monitorů. Ale 305tky jsou neskutečně výhodná koupě !! Nehledě na směšnou cenu.