Bicí automat s tučným zvukem?
Bicí automat s tučným zvukem?
Mám problém. K Nordu Stage a Moog Subsequent 37 na leady mi zvukově stačily na rytmický podklad běžné současné analog/FM bicí automaty Drumlogue, DrumBrute, Sonicware, Elektron Analog Rhytm, Roland TR, Behringer RD apod. Pokud si ale vezmu Oberheim OB-X8 a Korg 700FS, tak se v mixu všechny tyto bicí ztrácí, e-piana a pluck synty všech typů z OB-X a leady na Korgu 700 jsou totiž nesrovnatelně sytější, hutnější i čitelnější než charakterem obdobné zvuky na Nordu a Moogu. Jaký bicí automat pořídit, aby zvuk každého bubnu byl adekvátně tučný, sytý s dostatkem zvuk definujících středových frekvencí a hlavně s dostatečně dlouhou hranou úhozu, k tomu OB-X a 700FS?
-
geomystery
Re: Bicí automat s tučným zvukem?
Nejmastnější na Thomannovi právě teď:
https://www.thomann.de/intl/roland_tr_1000.htm
edit: Pardon, chtěl jsem napsat nejtučnější.
https://www.thomann.de/intl/roland_tr_1000.htm
edit: Pardon, chtěl jsem napsat nejtučnější.
Clovece ty jsi moc narocnej .Kdyz se ti bici z tech automatu ztraci v mixu ,tak asi bude problem v mixu ne ? Neni duvod aby to nefachalo s jakymkoliv synthem.Jestli je to potichu ty bici ,tak je necim naprdni . (Paralelni komprese ,saturace …necim to proste ,,zprzni”at to tlaci) Nebo uprav pomery aby to sedelo a je to .A nebo - ty klavesy a bici automaty maj potak VOLUME.
Jackies :Dlouha hrana uhozu asi bude znamenat velky pady tipuju
Jackies :Dlouha hrana uhozu asi bude znamenat velky pady tipuju
Naposledy upravil(a) 303 dne 11 bře 2026 16:00, celkem upraveno 1 x.
Pokud budeme moderní a použijeme AI, dozvíme se o dlouhé hraně úhozu toto: "Dlouhá hrana" (long edge) v kontextu úhozu (seku) se nejčastěji vyskytuje v historickém šermu (HEMA) a šermu s dlouhým mečem.
303: to je prostě taková sorta klávesáků a hudebníků. Oni neřeší příčiny a nechápou, že často stačí základní pochopení problematiky a řešení je na dosah. Oni raději hořekují nad tím, jak něco "neproleze mixem" a na základě téhle hlášky hodné zvukaře prvoka jsou schopni vynést ortel nad spoustou vynikajících instrumentů
Přitom je to logika, jako když hospodyně zjistí, že minule se jí na velký pekáč vešla dvě kuřata, ale když na něj dá pštrosa, že už se k němu nevejde ani křepelka. Vsadím se ale, že ta hospodyně problém vyřeší a nebude lamentovat ani nad velikostí ptáka, ani nad svým pekáčem 
biscuit :No jasny.Zadnej problem nema .Jediny co to prinese je zbytecnej vitr v penezence.
At si koupi ten Drumulator .To je 8bit .Ten proleze 100%
At si koupi ten Drumulator .To je 8bit .Ten proleze 100%