Univerzalni ASIO driver i pro low-end soundards bez ASIO

Ostatní audio software, obecná diskuse
upman
Vybavení

Univerzalni ASIO driver i pro low-end soundards bez ASIO

Příspěvek od upman »

Nazdarek,

narazil jsem na super sw - delsi dobu jsem resil, jak si zahrat slusne na VST i na mem pracovnim laptopu, aniz bych musel sebou tahat FW 410. Uvazoval jsem, ze si poridim nejakou USB externi zvukovku s ASIO a budu ji tahat misto m-audia. Oala - tohle je mnohem lepsi :D :

ASIO2KS is a generic ASIO driver for WDM kernel-streaming compliant soundcards on Windows 2000 and XP platforms.

ASIO (Audio Streaming Input Output) was introduced by Steinberg to remedy the situation, that Windows had no means to stream audio-data from/to soundcards with the small amount of latency necessary for professional recording solutions.

Since then many professional applications have been built around this interface and are used to record or playback music, or render "virtual" instruments like soft-synths or samplers in realtime on PCs.

Although many hobbyists are starting to use this technology to produce music at home, soundcards which implement the ASIO-interface come with a hefty price-tag. ASIO2KS solves this by allowing low-budget soundcards (on-board, pci or usb) to be used in this environment.

http://www.asio2ks.de/index.html

Funguje na mem Ac97 chipsetu v laptopu na 5ms:) Pro zajemce pres PM poslu link, kde se da stahnout verze, ktera pipne az po 600h, to by melo stacit i pro kreativce;) Zkousel jsem kontaktovat autora originalu, ale neodpovida, tak sem mu aspon poslal pohled s podekovanim.

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Aneb alternativa - stejně jako ASIO4ALL, nepletu se?

P.

kexik

Příspěvek od kexik »

asio2ks je problematicka starina, roky tu uz je asio4all, ktore funguje spravidla lepsie a je zadarmo

www.asio4all.com

na onboardoch postavenych na beznom audiu z via/intel southbridge su latencie aj 2ms :)

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

To je pekny. A tahle beta pipa jak casto ?
kazdych 30s tusim :)
tiez mam kreklu verziu, keby dakto chcel. ale vacsinou sa asio4all chova lepsie
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Kdo mi editoval prispevek ? :)))
Naposledy upravil(a) Kermitak dne 17 led 2007 13:01, celkem upraveno 1 x.

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

co to ? :) se to tu nejak rozbilo ne ? :)

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

Aha, no o tom sem nemel paru, taky zkusim, jinak tahle beta pipa kazdych 30sec, moje 'beta' kazdych 600h :D

bassline

Příspěvek od bassline »

upman:...diky za super tip, take nieco som presne potreboval !...hned to doma vyskusam...5 ms ked to vie, tak je to super...ASIO4ALL zvysuje hlasitost a mam nejakych 15 ms...

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

kexik píše:asio2ks je problematicka starina, roky tu uz je asio4all, ktore funguje spravidla lepsie a je zadarmo

www.asio4all.com

na onboardoch postavenych na beznom audiu z via/intel southbridge su latencie aj 2ms :)
Jo, mas recht, nevedel jsem o tom - no aspon to bude prinosny pro nekoho jinyho. Jinak uz sem testnul i asio4all, beha to stejne, ale bude lespi - je udrzovane a nove.

bassline

Příspěvek od bassline »

mne asio4all zdviha hlasitost....neviem preco...a vadi mi to...a na onboard zvukovke ani nefunguje, aplikacia zamrzne...takze som zvedavy ako bude fungovat ten asio2ks

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

no ja zkusil oboji a funguje mi to na onboard zvukarne v notebooku s wXP

kexik

Příspěvek od kexik »

bassline píše:mne asio4all zdviha hlasitost....neviem preco...a vadi mi to...a na onboard zvukovke ani nefunguje, aplikacia zamrzne...takze som zvedavy ako bude fungovat ten asio2ks
dviha ti hlasitost, pac obchadza nejaku virtualnu efektovku v mme driveri... bud rad

kexik

Příspěvek od kexik »

Kermitak píše:To je pekny. A tahle beta pipa jak casto ?
kazdych 30s tusim :)
tiez mam kreklu verziu, keby dakto chcel. ale vacsinou sa asio4all chova lepsie
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Kdo mi editoval prispevek ? :)))
do p***, to som bol ja... stisol som edit namiesto quote...

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Ok, moderator, pak to je v poradku. Ja si jenom rikal WTF... ?!? :)

dendy

Příspěvek od dendy »

kexik: hehehe... no aj mne sa to par krat uz stalo :D

mne osobne asio4all s onboard zvukovkov funguje paradoxne lepsie (co sa tyka latencie) ako externa maya 44 usb s original driverom od audiotraku... ;) samozrejme zvukova kvalita je oproti audiotracku, hlavne pri posluchu na sluchatkach, pocutelne slabsia - na onboardke (intel HD audio) je take cudne distortion/sum ked zvuk doznieva resp. pri nizkej hlasitosti..

kexik

Příspěvek od kexik »

dobre funguje asio4all specialne na lacnych pci kartickach s CMI8338 chipmi, na ktore existoval aj oficialny asio driver... samozrejme zvukova kvalita je otrasna, resp primerana osadenemu ac97 kodeku. ked tak ale kukam na nove matecne dosky od msi, tak dnes tam je uz svab s 24bitovym audiom, takze to moze byt celkom zaujimava moznost aj pre serioznejsiu pracu zaciatocnikov...

Odpovědět