REAPER - DAW

Vše o programu Reaper
Odpovědět
dendy

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od dendy »

kexik píše:dendy a chova sa TI ako obycajne vsti? netreba tam skor naroutovat nejaky usb audio in alebo tak? ja som nikdy vsti v reaperi realtime nenahraval, vzdy som pouzil export, ale povedal by som ze si musis navolit audio input a medzi inputmi musi byt TI
nie TI je uplne normalne VSTi (iba to nerata CPU ale externa krabica) - jediny rozdiel oproti VSTi je prave ten ze nefunguje pri offline exporte - musis pouzit realtime export ..

ono nahravat realtivme vystup s VSTi do druheho audio tracku - to neni problem v reaperovi, to je v pohode... ja chcem ale docielit aby sa mi to podarilo nahrat do toho isteho v ktorom mam aj to midi.. ale zacinam mat pocit ze toto nejak nedomysleli a asi sa to fakt neda .. proste pocas nahravania do tej istej stopy sa mutne midi a neprehrava sa ...

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

kexik píše:hlavne hosi nezabudajte ze ide o NAJLACNEJSI daw na trhu, pokial ide o pomer poctu stop, moznosti a ceny
Mam pocit ze ta light samplituda je na tom podobne.

kexik

Příspěvek od kexik »

Kermitak píše:
kexik píše:hlavne hosi nezabudajte ze ide o NAJLACNEJSI daw na trhu, pokial ide o pomer poctu stop, moznosti a ceny
ak mas na mysli music maker, tak tam su vacsie obmedzenia (max samplovacka 48kHz, max 2 sendy, slabucky routing). zasa gui je asi lepsie...

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Nemyslim music maker, myslim light verzi samplitude (SE?), stoji taky nejakej smesnej peniz (kolem 50 Euro)

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

pani neviem ako je to myslene ale na stranke REAPERu sa pise :

$225: full commercial license
$60: discounted license

ak to teda dobre chapem, Reaper stoji 225 dolarov...

dendy

Příspěvek od dendy »

EXCOM píše:pani neviem ako je to myslene ale na stranke REAPERu sa pise :

uz sa to tu preberalo.. stoji 60$ .. pokialsa ovsem nechystas na nom zarabat s rocnym obratom vacsim ako 20.000$ :-)))

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

dendy píše:
EXCOM píše:pani neviem ako je to myslene ale na stranke REAPERu sa pise :

uz sa to tu preberalo.. stoji 60$ .. pokialsa ovsem nechystas na nom zarabat s rocnym obratom vacsim ako 20.000$ :-)))
aha, to mi uslo.. nejak rychlo sa tu ubera ta debata :)

dendy

Příspěvek od dendy »

ReaMote

ReaMote is REAPER's network FX functionality. It allows you to have any FX chain in your project processed on a remote machine on your local network.
This is very useful if you have a lot of CPU consuming effects and want to add more CPU power to your project without upgrading your main host's CPU.
To set up ReaMote, simply install REAPER and whatever plug-ins you need on the slave machines. Run the ReaMote slave on the slave machines, then enable ReaMote in the REAPER Preferences on the master, and you're ready to go!

;-)

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

dendy píše:ReaMote

ReaMote is REAPER's network FX functionality. It allows you to have any FX chain in your project processed on a remote machine on your local network.
This is very useful if you have a lot of CPU consuming effects and want to add more CPU power to your project without upgrading your main host's CPU.
To set up ReaMote, simply install REAPER and whatever plug-ins you need on the slave machines. Run the ReaMote slave on the slave machines, then enable ReaMote in the REAPER Preferences on the master, and you're ready to go!

;-)
zaujimavy napad, ale fakt si netrufam povedat kolko ludi taketo nieco vyuzije.. to je jak na muchu brokovnicou :)

safa
Profesionál

Příspěvek od safa »

kexik píše:
Kermitak píše:
ak mas na mysli music maker, tak tam su vacsie obmedzenia (max samplovacka 48kHz, max 2 sendy, slabucky routing). zasa gui je asi lepsie...
... zase ma radu veci co Reaper nema, notaci vc. tisku partitur, Elastic Audio, hromadu vynikajicich nastroju (LiViD drums, Atmosphere, Revolta, Vita instrument atd. - viz http://www.magix.com/uk/samplitude-music-studio/detail/ ) a hlavne objektovou editaci coz je u Samplitude ten nejsilnejsi nastroj. Jinymi slovy je vic zamerenej na tvorbu hudby obecne a na muzikanty. Maximalne 48kHz je samozrejme omezeni, nicmene 80 procent lidi stejne netoci vic (ostatne taky proto ze ADAT bez SMUXu ma omezeni taky na 48kHz). Nicmene Samplitude Music Studio je drazsi nez Reaper (i kdyz cca 3000 je porad vyborna cena za tak pokrocilej a vyvinutej software).
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Ale Samplitude SE stoji 50 juro a omezeni na 48k nema prece... V cem je lepsi to music studio? A krom toho kexik mluvi o music makeru, ne o music studiu, neni v tom trochu zmatek? :) Nebo to prejmenovali?

safa
Profesionál

Příspěvek od safa »

Jo, je v tom trochu zmatek kdo tu o cem mluvi ;-) Verze Samplitude 9SE ma omezeni na 96kHz (vyssi verze az na 384kHz)... viz http://www.samplitude.com/eng/seq/vers_unt.html .
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

No ja od zacatku mluvim o Samplitude SE, kexik si mylne myslel, ze mluvim o music makeru a tys to zavrsil music studiem :) Ale abych to shrnul - music maker je neco uplne jinyho, music studio a SE jsou dve light verze Samplitude a kazda ma jina omezeni, right? :)

dendy

Příspěvek od dendy »

kaslite na samplitude, tu je to o Smrtakovi :-)

listonos

Příspěvek od listonos »

dendy píše:nie TI je uplne normalne VSTi (iba to nerata CPU ale externa krabica) - jediny rozdiel oproti VSTi je prave ten ze nefunguje pri offline exporte - musis pouzit realtime export ..

ono nahravat realtivme vystup s VSTi do druheho audio tracku - to neni problem v reaperovi, to je v pohode... ja chcem ale docielit aby sa mi to podarilo nahrat do toho isteho v ktorom mam aj to midi.. ale zacinam mat pocit ze toto nejak nedomysleli a asi sa to fakt neda .. proste pocas nahravania do tej istej stopy sa mutne midi a neprehrava sa ...
Ked sa nastavi record na tracku tak potom je tam v context menu volba Record Output a tam podla tych volieb by to malo ist.

Inak reaper ma taku zaujimavu vec ze vie nahravat midi vystup z vst (napr z nejakerho arpegiatora) spat do stopy ako novy take, takze mate original midi aj vysledny pekne v jednej stope a stale sa da vracat. Dalsia super vec je freezovanie, ked sa klikne pravou mysou na clip tak je tam Apply FX co spravi dalsi Take vyrenderovany. potom je na jednej stope povodne MIDI aj vyrenderovane audio a rovnako to vie aj s midi pluginmi.

Odpovědět